NEJ TIL KØB AF NYT ARTILLERI – NEJ TIL KØB AF VÅBEN FRA ISRAEL!

Forsvarets materiel – og indkøbsstyrelse har besluttet at anbefale, at Danmark køber haubitser (rullende kanoner) af det israelske våbenfirma Elbit.
Ligesom kampfly er kanonerne tiltænkt krigsdeltagelse  i  ‘internationale missioner’.

Vi har klippet indlægget fra facebook

athos_fra_elbit

Af Tarek Ziad Hussein

Radio24syv kan her til morgen afsløre, at det danske forsvar planlægger at købe for op imod 1 milliard danske kroner kanoner af den israelske våbenindustri. Våbenene kommer helt præcist fra våbenvirksomheden Elbit, som er en af Israels største våbenproducenter.

De har blandt andet leveret våben og overvågningsudstyr, som bruges til opretholdelsen af besættelsen på Vestbredden samt den såkaldte sikkerhedsmur, som er erklæret ulovlig af et hav af menneskerettighedsorganisationer og FN. Derudover har Elbit leveret våben til den israelske besættelseshær (IDF). Våben, som er blevet brugt i de tre seneste angreb på Gaza, hvor tusindvis af civile palæstinenser er blevet dræbt og våben, som er blevet brugt til at begå adskillige krigsforbrydelser og brud på menneskerettigheder. I øvrigt har flertallet af våbenene i deres sortiment et mærkat, som hedder “Tested in battle”.
Gæt på hvem?

Det er dem Danmark ønsker at købe våben af for 1 milliard danske kroner, hvilket er fuldkommen sindssygt! Den danske regering ønsker med en hånd at få etableret en palæstinensisk stat og forholde sig neutral mens man med den anden hånd køber våben af en b-e-s-æ-t-t-e-l-s-e-s-m-a-g-t, som har afprøvet de selvsamme våben på det folk de har besat. Need I to say more.

Beslutningen er endnu ikke endelig truffet, så spred ordet foroven og lad os sammen sætte et maksimalt pres på den danske regering og derigennem give udtryk for, at vi nægter at danske skattekroner skal bruges på våben bygget af en besættelsesmagt og afprøvet med blodet af palæstinensiske børn, kvinder og mænd!

FUN FACT; Danske Bank valgte sidste år at trække sine investeringer ud af Elbit, da de ikke mente, at det var moralsk forsvarligt. Det ville være lidt sørgeligt, hvis Danske Bank viser sig at have højere moralske retningslinjer end den danske stat.

DISCLAIMER 1; Der kommer til at gå maks en halv dag inden antisemitisme-kortet kommer på bordet mens Naser Khader og andre er forarget over, at alle er så forarget over Israel. Men det her har ikke en skid at gøre med antisemitisme men burde sådan set være et enkelt princip om, at vi ikke køber våben af en besættelsesmagt og særligt ikke, når de våben bruges til at fastholde besættelsen.

DISCLAIMER 2; Der vil så gå en kvart dag inden argumentet om, at vi jo køber appelsiner og alt muligt andet af Israel, så hvad er forskellen? Forskellen er, at “vi” ikke køber appelsiner. Det gør private virksomheder og det er begrænset, hvor meget vi kan blande os andet end som forbruger. Men når VI (altså skatteborgerne) og den danske stat skal ud og bruge 1 milliard kr., så er det vidst meget fair at have nogle moralske retningslinjer.

 Indlægget er bragt på facebook 20. marts 2015

Hør udsendelsen på Radio 24/7 fra d.20. marts her

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 svar til NEJ TIL KØB AF NYT ARTILLERI – NEJ TIL KØB AF VÅBEN FRA ISRAEL!

  1. Morteza Ghorbani siger:

    Jamen lad os nu bare direkte hjælpe dem med deres ulovlige bosættelse med at sende soldater til dem.

    Like

  2. Pingback: Så er det nok! Stop våbenkøb fra Israel! | Netavisen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s