BOEING PÅ DANMARKSTURNE MED VILDE PÅSTANDE OM 10.000 NYE KAMPFLY-JOBS

nej til krigsfly - ja til velfaerd
I disse dage turnerer flyfirmaet Boeing landet rundt for at samle folkelig opbakning til et dansk køb af netop deres krigsfly – Super Hornet. Lokkemaden hedder arbejdspladser.

Ligesom de øvrige fly der indgår i konkurrencen om at udstyre Danmark med nye flyvende våben er Super Hornet bygget til krigsangreb. I følge Wikipedia med evner til angreb nat og dag med præcisionsvåben, egnet til luftdueller og som eskortejager.

Vi taler tydeligvis ikke om et forsvarsvåben, men et redskab til at fjerne sig langt ud i verden og deltage i de krige, som begge regeringsblokke anser for naturlige.

Flyet er amerikansk ligesom storfavoritten Joint Strike Fighter og bruges bl.a. af det australske luftvåben og US Navy. Joint Strike Fighter er på sin side den amerikanske regerings højt profilerede projekt og det er på nuværende tidspunkt solgt til en række europæiske lande, der indgår i den amerikanske krigsalliance.

Boeing rejser rundt og tager kontakt til lokale våbenindustrier og lover dem guld og grønne skove, nærmere bestemt opgaver på flyproduktionen – hvis bare deres fly bliver valgt.

Både regeringen og firmaet er helt klar over at køb af kampfly for 30 milliarder er en bitter pille at sluge i den danske befolkning, hvor udsatte grupper rammes af hårde sparekrav.

Derfor er ‘modkøbskravet’ om skabelse af arbejdspladser lanceret.

Arbejdspladser skal sælge kampflyene til befolkningen

»Hvis ikke der kommer arbejdspladser i Danmark, så bliver der ikke købt noget fly,« siger NIkolaj Wammen.

EU har lavet nye regler for modkøb, der skal fremme våbenindustrien i EU. Det er et krav at produktionen skal have ‘afgørende betydning for landets sikkerhed’ og den produktion der lægges i landene som modkøb skal have direkte tilknytning til den produktion man afgiver ordre på.

Den model opererer Boeing nu ud fra. De har fået firmaet Damvad til at lave en beregning, der lover 10.000 nye danske arbejdspladser. Der er for det første tale om en fuldstændigt luftig, udokumenteret og højst usandsynlig påstand.

For det andet: Skal vi købe våben vi ikke har brug for, for at opbygge en stor våbenindustri i Danmark?

Hvad vil våbenindustrien gøre i fremtiden? De vil argumentere for produktion af flere og nye våben, der kun kan have negativ indvirkning på mulighederne for en fredelig verden.

Lad os investere 30 milliarder i nye arbejdspladser og følg ønsket fra 60 % af den danske befolkning: Skab nye arbejdspladser på skolerne, i sundhedsvæsenet, på plejehjemmene og i daginstitutionerne.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s