KAMPFLY ER EN DEL AF VALGKAMPEN

F16_hjemmeside
Et stort flertal i Folketinget vil gennemføre den største våbenhandel nogensinde. De vil købe nye kampfly beregnet på angrebskrige og bruge mindst 30 milliarder. Og de har ikke lyst til at diskutere hvorfor.

Begge regeringsblokke vil binde dansk udenrigspolitik til krig og oprustning. Men det store flertal af befolkningen siger nej til købet og vil hellere bruge pengene på velfærd.

Ude i verden spreder vores krige død og ødelæggelse – ikke fred. Herhjemme sikrer kampfly og krigspolitik på ingen måde landets sikkerhed og forsvar  – tværtimod gør det os til både bombe – og terrormål.

Politikerne vil forsøge at holde de aller vigtigste spørgsmål ude af valgkampen – de skrappe sociale nedskæringer og Danmarks krige. Lad os spørge dem hvorfor.

‘Pengene tages ikke fra velfærd, men fra forsvarsbudgettet’ siger politikerne. Dette er ren manipulation.

Hvis de 30 milliarder kan undværes til andre militære opgaver, kan de også flyttes til det politisk mest nyttige – som genoprettelse af velfærd.

‘Krigsproduktion giver arbejdspladser’ lyder det. Men 30 milliarder brugt på civile arbejdspladser vil give langt flere.

Dansk krigspolitik kan i stedet omlægges til en fredelig udenrigspolitik.

Lad os fortælle politikerne overalt i valgkampen at de er i strid modsætning til det store flertal af deres vælgere og vores interesser. De går en farlig vej med optrapning af krig og vold.

Lad os bringe kampfly, oprustning og Danmarks krige ind i valgkampen!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 svar til KAMPFLY ER EN DEL AF VALGKAMPEN

  1. Peter H. Thomsen siger:

    Tak for initiativet. NEJ til ragnarok. Skab sværd om til plovjern!

    Like

  2. Jannik Hastrup siger:

    Jeg vil foreslå vi omstrukturerer det danske forsvar og laver verdens første hær der kan rykke ud og hjælpe i de kommende miljøkatastrofer. Der ville være penge nok ved besparelserne af købet af de ny jetfly til at men kunne udskifte ubrugeligt krigsmateriel, og omskole nuværende soldater til deres ny job. Og der ville sikkert blive penge tilovers, så vi ku slippe for at høre politikernes smålige diskussioner om besparelser på dagpenge og kontanthjælp og hjælp til flygtninge.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s