VALG AF FLYTYPE RYKKER NÆRMERE – KAMPAGNEN MOD KØB AF NYE KAMPFLY FORTSÆTTER

skriv under
Vi har fået ny regering der ikke lader nogen i tvivl om at Danmark stadig skal være en krigsførende nation med fuld skrue på oprustning, missilforsvar og våbenindkøb. NATO skal styrkes, skriver de i regeringsgrundlaget – og ikke mindst det danske bidrag.

Irak- og Afghanistankommissionen skal nedlægges, så sandheden om krigene og de ansvarlige kan holdes skjult. Og Danmark skal berede sig på at ”levere til militære indsatser i den skarpe ende”.

Alt i alt et fuldt program for nye angrebskrige, og det er allerede på tale at udvide bombardementerne i Irak til også at ramme Syrien.

Den store beslutning om køb af nye kampfly vil uden tvivl snart rykke ind på regeringens dagsorden i form af valg af flytype. Men der er heldigvis mange problemer og grus i maskineriet i forhold til en gelinde gennemførelse af dette milliardprojekt.

Først hed fristen for valg af flytype 30. juni 2015. Så blev det til ‘udgangen af første halvår’ og endeligt til ‘medio 2015’. Officielt er flyene endnu ikke på Forsvarsudvalgets dagsorden.

Beslutningsgrundlaget for valg af type har længe været færdigt, men er endnu ikke offentliggjort.

F35 – den amerikanske Joint Strike Fighter – er efter al sandsynlighed politikernes valg, men mange pinlige facts dukker konstant op og øger den almindelige modstand og skepsis over flykøbet. Det er nu også kommet til udtryk hos forsvarsforligets partier. Sten må ryddes af vejen før man tør lægge sin anbefaling frem.

Både officielle og hemmelige (lækkede) rapporter har kunnet fortælle, at den flytype, som alliancepartneren USA mener Danmark skal anskaffe bliver ved med at have meget alvorlige fejl.

Da det også kom frem, at flyet desuden skulle købes som katten i sækken uden mulighed for forinden at kunne testes af danske piloter, meldte De Konservative ud at dette var en utænkelig situation.

Det synspunkt breder sig i befolkningen, at ikke alene skal Danmark købe kampfly vi ikke har brug for – for kun et mindretal kan se det kloge i nye angrebskrige på fremmed territorium – der bliver sandsynligvis også tale om maskiner der ikke fungerer, og som vil koste yderligere milliarder i reparationer og føre til nye skandaler.

USA, Norge, Holland, Storbritannien, Italien, Tyrkiet, Australien, Israel, Japan og Korea har allerede købt F35. De har gjort det ubeset, og kun piloter fra lande der allerede har skrevet under på købet har fået mulighed for at prøveflyve det.

Summa summarum – Nej tak til Nye Kampflys kampagne fortsætter og må styrkes.

Det må den også efter at et typevalg måtte være foretaget. Typevalget udgør ikke den endelige beslutning om købet.

Så længe pengene ikke er sat på budgettet og kontrakten ikke er underskrevet må vi arbejde for maximal debat om flyene, der er en vigtig brik i Danmarks krigspolitik, og vi må sørge for at give modstanden udtryk.

Vi må mobilisere til at få stoppet købet af nye kampfly. Et stop som flertallet af befolkningen støtter.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Et svar til VALG AF FLYTYPE RYKKER NÆRMERE – KAMPAGNEN MOD KØB AF NYE KAMPFLY FORTSÆTTER

  1. Peter Sonne siger:

    Nej tak til nye kampfly .Ja tak til mere velfærd

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s