VI VIL HVERKEN HAVE NYE ELLER GAMLE KAMPFLY TIL SYRIEN

wind-up-peace_12
Regeringen vil rigtig gerne udvide den krig Danmark fører i Irak – angiveligt for at bekæmpe IS – til Syrien. Især efter Ruslands indblanding, der har gjort at både USA, Frankrig, Tyskland og Storbritannien har fået ekstra travlt med at hævde sig i regionen.

Ja faktisk tog de allerede det første skridt, da de sendte et radarsystem til Irak. Det bruges til at overvåge syrisk luftrum og planlægge bombetogter ind over landet. De orienterede da også FNs sikkerhedsråd om at Danmark ændrede status til reelt krigsførende i Syrien.

På trods af at det efter de internationale konventioner er ulovligt at bombe et andet lands territorium med mindre ens eget land er angrebet, eller man har det andet lands tilladelse. Ingen af delene er tilfældet her.

For nylig benyttede den franske regering sig af EU’s ‘solidaritetsklausul’, der i stil med NATO’s musketer-ed samler EU-landene om en fælles militær aktion. Frankrig skulle støttes i deres krige i både Mellemøsten og Afrika. Deres hænder var fulde, og de ønskede hjælp og presser på for at EU tager en aggressiv militær rolle i verden.

Vores regering – og alle de øvrige EU-lande – gav straks håndslag på at bakke op på den ene eller anden måde.

Danmark aflaster nu den franske hær i deres militære koloniprojekt i Mali, og både Storbritannien og Tyskland har vedtaget at sende tropper og fly til Syrien. De britiske i åben kamp.

F-16-fly til Syrien?

Danmark har siden 2001 ført en klart aggressiv udenrigspolitik i tæt alliance med USA og Storbritannien og som følgere i deres krige i Afghanistan, Irak, Libyen og atter i Irak. I denne uge gik Danmark med i den nye udrykningsstyrke Joint Expeditionary Force (JEF), der står under britisk ledelse. Et korps der er klar til at rykke ud til ‘kriser og krige’.

De nye kampfly som regeringen og de andre krigsglade partier ønsker at indkøbe vil være skræddersyet til at fortsætte denne politik i forreste linje for angreb og indblanding i andre lande, der ikke behandles som suveræne nationer, men kun som interesseområder.

I følge forsvarsminister Peter Christensen er den eneste grund til at Danmark endnu ikke kaster bomber over Syrien, at F-16-flyene ikke er helt friske nok. Slagmarken er for farlig for de umoderne fly. Men det kan der rettes op på, mener Peter Christensen, F-16-flyene og de danske piloter kan bringes up-to-date – mens vi venter på de nye kampfly, der bygges til kamp i forreste linje.

Hvem skal de danske fly kæmpe mod?

De russiske missiler vil være alt for avancerede for F-16-flyene i deres nuværende tilstand, gives der som begrundelse. Men hvem er det nu der bruger russiske missiler? Det gør de syriske styrker og desuden russerne i den nordvestlige del af landet. Ministeren forventer altså at blive betragtet som en fjende, ikke af bare af IS, men af Syrien.

Hvilket det danske krigsmaskineri og den danske politik helt sikkert også er. De skiftende danske regeringer har hele vejen igennem været styret af et mål om at ændre magtforholdene i Mellemøsten til egen fordel og vælte den ene regering efter den anden, når den ikke fuldt ud underlagde sig vestlige interesser.

Stop køb af nye kampfly  – og stop brug af kampfly!

Der er ikke tale om forsvar hvis man sender bombefly mod IS og sønderbomber Syrien. Kaos i landene i Mellemøsten er skabt af krigene, der også har skabt rum for terrorgrupperne. Krigene har ødelagt det ene land efter det andet og sendt millioner af mennesker på flugt.

At sætte bombemaskinerne ind  vil hverken stoppe IS eller skabe fred.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Et svar til VI VIL HVERKEN HAVE NYE ELLER GAMLE KAMPFLY TIL SYRIEN

  1. Birgit Holmgren siger:

    Stop køb af kampfly !!! Vi vil ikke bruge flere af vores skattepenge på destruktion. Vi vil fred og ikke skabe flere flygtninge.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s