Danmarks nye dræbermaskiner koster 56.400.000.000 kr.

F35 - fred i verdenKlik på billedet og se plakaten i fuld størrelse

Af Flemming Østergaard

Det er nu som bekendt meldt ud at regeringen vil købe 27 stk. F35, og at det samlede budget er 56,4 mia. kr. Pengene skal tages af “forsvars”budgettet, og det er jo rigtig smart, for så undgår man de 3 behandlinger i Folketinget, som kunne give anledning til en folkelig debat. At man så på et senere tidspunkt, når der skal forhandles “forsvars”forlig kan forventes at ville øge budgettet, så er det jo en helt anden sag, med helt andre argumenter.

Men fortvivl ikke, for det er faktisk lykkedes at skabe en folkestemning imod flykøbet, og du kan lide det eller ej, men vi må nok være ærlige og sende en tak til Boeing, som har sørget for at danskerne pludselig opdagede at der skulle købes krigsfly. Ca. 60% af danskerne ønsker ikke at bruge skattepenge til dette destruktive formål, og hvis vi alle bliver ved med at presse på, så kan det jo være at regering og Folketing på et tidspunkt finder ud af at det er klogt at lytte til befolkningen, hvis demokratiet skal være andet end en floskel.

Vi er desuden i den heldige situation at forligspartierne er gået i “krig” med hinanden. Nogen vil have flere fly, nogen færre og nogen en anden type end regeringens indstilling. Lad os bære ved til dette bål, og sørge for at diskussionen trækker ud, gerne længe nok til at politikerne pludselig opdager at det ikke bare er den dumme befolkning som er imod, men faktisk også intelligente militære eksperter (desværre af andre årsager end befolkningen).

OK, så lad os komme videre, giv ikke op, fortsæt protesten. Det sidste ord er langtfra sagt endnu.

27. maj er der demonstrationer i hele Danmark.

Se mere på https://nejtaktilnyekampfly.wordpress.com/

Min annonce er nu opdateret (se billedet). Der er ikke kommet nok penge til at min annonce pt. kan gentages i dagbladene, men jeg har fået den trykt som A1-plakat, og vi opsætter 1.000 af disse i København inden demonstrationsdagen den 27.05. (Undskyld jyder og fynboer, men det er hvad jeg kan klare).
Der er trykt yderligere 500, er til fri afhentning på ADventures kontor, Åboulevard 11c, 1635 København V.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 svar til Danmarks nye dræbermaskiner koster 56.400.000.000 kr.

  1. Jesper Lauridsen siger:

    De gamle F-16 fly fik vi i 1980 og de kommer til at holde til 2020 – altså i 40 år. Hvis man tager udgangspunkt i at de nye fly koster 57 milliarder over 40 år, så er det ca 1.5 millarder pr år for de 30 fly. Det svarer til ca 500 kr pr. skattebetalende dansker om året – for at have og vedligeholde et moderne luftvåben bestående af ca 30 fly. Ikke nogen specielt stor post i det samlede regnskab…

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s