BREV TIL ALLE AKTIVE MOD KØB AF KAMPFLY

Kære alle aktive mod kampfly!

kreadag kbh

Allerførst en praktisk ting. Fredag d. 27. opretter vi et opslag fastgjort øverst på Nej tak til nye kampfly’s facebook, hvor man kan lægge billeder og kommentarer ind fra byerne. De vil så blive samlet senere på dagen til en reportage. Så tag endelig billeder og video!! Det er vigtigt at gøre vores demonstrationer synlige som en samlet og landsdækkende aktion.

Med vores landsdækkende dag har vi taget et kæmpe skridt og vist at der vrede og modstand mod det regeringen kalder ‘nødvendighedens politik’ – at Danmark skal være beredt til krigeriske missioner, at der skal være råd til kampfly, mens de mest basale levevilkår bliver ringere og ringere.

Intet er reelt afgjort hvad angår kampflyene, men utilfredsheden er voksende, og det er klart at landsdækkende protester, debatter og aktioner må fortsætte.

Regeringen drømmer formentlig om at få selve typevalget af F35 klappet af inden NATO topmødet først i juli, der skal tage nye beslutninger om oprustning. Det er muligt, at de når at få dette i gennem i forsvarsforligs-kredsen. Men det betyder ikke at sagen er afgjort. Herefter skal de finde pengene og få strikket et nyt forsvarsforlig sammen før indkøbet er på plads. Med stor sikkerhed vil det ende med, at der skal sættes flere penge af til militær og oprustning. Nøjagtigt som NATO kræver det, og som de nordiske ministre netop har givet Obama deres håndslag på.

Løfterne om at holde sig indenfor det nuværende budget er fromme hensigtserklæringer, der ikke vil holde vand i virkelighedens verden.

Der er brug for mange øjne, ører og hænder til at holde øje med udviklingen og fortsætte med aktiviteter og protester. Nye fælles aktioner kan være nødvendige.

Underskriftsindsamlingen er en god måde at bringe debatten frem ind i mellem de større begivenheder. Hvornår vi afleverer underskrifterne vurderes, når vi ser hvordan tingene udvikler sig.

Vi starter fælles debatgruppe

Nej tak til nye kampfly blev startet i foråret 2015 af en kreds der repræsenterede en række fredsgrupper/organisationer. Den har kørt med sit meget enkle grundlag og bliver modtaget yderst positivt af de aller fleste vi møder. Vi har lokalt arbejdet med de initiativer vi har fundet rigtige, og sådan bliver det selvfølgelig ved med at være – nu kan vi bare glæde os over, at vi er blevet mange flere aktive!

Kampagnen har taget et kæmpe skridt fremad gennem de grupper af folk der er gået i gang rundt omkring. I rigtig mange byer/kommuner, hvor man ikke nåede at få noget op at stå d. 27. maj er der folk meldt til grupperne og der må være basis for at gøre noget i fremtiden endnu flere steder.

Der er skabt en opbygning af grupper på facebook, der har været rigtig smarte til at samle folk lokalt og til kommunikation internt i grupppen, men det er ikke teknisk muligt at grupperne har kontakt indbyrdes, eller at man f.eks. kan sende et indlæg ud i alle grupper på én gang.

Find din lokale gruppe ved at søge på facebook:
TID TIL FRED – NU kommunenavn
F.eks:
TID TIL FRED – NU Skive

Derfor laver vi nu også en fælles debatgruppe, som vi håber I har lyst til at deltage i. Her kan vi samle erfaringerne fra d. 27. maj og diskutere idéer til hvordan vi også fremover får NEJ til nye kampfly markeret så godt som muligt. Se gruppen her , den er åben for alle der vil være aktive:

Nej tak til nye kampfly – debat

De lokale grupper fortsætter naturligvis som hidtil og gruppen vælger selv om den skal være åben eller lukket. De der ønsker det kan blive administrator i deres gruppe

En farlig udvikling med oprustning og krigsfare

Planen om køb af de nye amerikanske kampfly er jo ikke en isoleret foreteelse, men en brik i den vanvittige oprustning af Norden som NATO og vores politikere har sat på skinner. Det sker på bekostning af andre værdier i samfundet – som velfærd, demokratisk indflydelse mm.

De nordiske statsministre gav deres underskrift på en omfattende oprustningsplan, da de for nylig besøgte Præsident Obama. Mere oprustning, mere pres på Rusland med baser, tropper, missilsystemer og fly.

Det er regeringens plan, at F35 skal afløse de F16 fly, der både bomber i Mellemøsten og nu også skal patruljere tæt på den russiske grænse. F35 er fly bygget til krig bag fjendens linjer og til at medføre atomvåben.

Udover købet af kampfly er der rigtig meget brug for at vi siger stop overfor hele denne farlige udvikling. Derfor håber vi, at bevægelsen udover landet kan styrkes og opbygges fremover og tage både lokale og fælles initiativer mod krig, oprustning og krigsforberedelser.

Mange hilsner fra Gerd og Tine/Nej tak til nye kampfly

Kontakt:
nejtilkampfly@gmail.com

Facebook

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

4 svar til BREV TIL ALLE AKTIVE MOD KØB AF KAMPFLY

 1. Holger Terp siger:

  Sidste nyt om F-35 Produktionen udsat Af Holger Terp: Ifølge Pentagon, refereret af Defense News i dag udskydes de sidste tests med F-35 fra sommeren 2017 til ubestemt tidspunkt i 2018, hvorefter produktion i stor skala forventes iværksat, hvis tests skemaet ikke skrider yderligere.

  Final F-35 Testing Slips To 2018 Lara Seligman, Defense News 12:58 p.m. EDT May 25, 2016 http://www.defensenews.com/story/defense/air-space/2016/05/24/final-f-35-testing-slips-2018/84885820/

  Like

 2. Atomvåben – havde ellers hørt, de havde en lav lastkapasitet; og de egenskaber for at skjule sig for radarer havde aldrig været specielt gode.

  Like

 3. Softwaren til dem er ikke skrevet endnu; de kan knap nok lette, har jeg netop lige ladet mig fortælle.

  Like

 4. Johnny Berthelsen siger:

  Med så dyre fly skal vi hele tiden finde nye steder at bombe.
  Hvis man kun har en hammer ligner alle problemer et søm.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s