NU MÅ DET KØB STOPPES! SELV TRUMP ADVARER MOD DANMARKS NYE KAMPFLY

kerry-go-home_2_16062016-768x576

De F-35 kampfly som danske politikere vil spendere milliarder på og vil købe uden reelt at kende slutprisen på er alt for dyre. Disse ord kommer fra den i øvrigt militaristisk sindede kommende amerikanske præsident Donald Trump.

USA har bestilt 1000 stk og desuden finansieret udviklingsprogrammet, sammen med bl.a. Danmark. Danmark planlægger at bestille 27, hvor kun prisen på de første 10 vil være kendt – en meget elastisk aftale. At den er høj er der dog ingen tvivl om. At pengene vil blive taget ud af et samfundsbudget hvor nedskæringer rammer alle former for velfærd hersker der heller ingen tvivl om.

Danmark valgte som altid det som USA pegede på. Og det var åbenbart producenten Lockheed Martin, der først og fremmest skulle tilgodeses i præsident Obamas regeringsperiode.

En uge før præsidentvalget afsluttede det amerikanske ‘forsvars’ministerium deres niende kontrakt på F-35 kampfly – en aftale til 6,1 milliarder dollars.

Donald Trump har annonceret et kraftig boost i amerikansk oprustning, der ikke vil stå tilbage for tidligere præsidenter under mottoet ”Make America great again”. I den proces sætter han fingeren på overpriserne der flyder til våbenindustrien, og de meget tætte bånd til politikerne, hvor ledende politikere efter endt karriere får job i industrien og omvendt.

Hans eget valg af minister på området er dog ikke meget anderledes. Trumps valg af forsvarsminister er den tidligere general James Mattis. Han kommer direkte fra en lederpost hos våbenproducenten General Dynamics.

Vi har ingen brug for hverken dræbervåben eller den våbenindustri der dræner vores samfund for værdier
KØBET AF NYE KAMPFLY MÅ STOPPES!

Donald Trump angriber Danmarks nye kampfly
DR 12. december 2016

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s