“DET ER IKKE FOR SENT – STOP KØB AF NYE KAMPFLY” – Brev til Folketingets medlemmer

Partierne bag forsvarsforliget planlægger at købe kampfly for milliarder til Danmarks nye krige. Men pengene skal først skaffes og flyttes fra andre samfundsområder – ikke mindst fra velfærden. Og politikernes begrundelse  for at købe kampfly og skrue op for oprustningen  er helt utroværdig. NATO-landene er en langt større trussel mod freden  end Rusland.

Dan Sørensen, der er aktiv i Nej tak til nye kampfly i København skriver til Folketingets medlemmer: “Det er ikke for sent – købet kan stoppes”.

Vi opfordrer alle til at tage Jans idé op og bombardere politikerne med denne opfordring. Bring debatten frem overalt – det kan nås endnu

STOP KØB AF NYE KAMPFLY!

Brev fra Dan Sørensen

Til Folketingets medlemmer

Vedr. forsvarsbudget og køb af nye kampfly.

Jeg ønsker at gøre opmærksom på følgende diagram bragt i Politiken d. 25.5.2017 *:

Med henvisning til tal fra SIPRI (det internationalt højt respekterede svenske fredsforskningsinstitut) OG fra NATO selv (!), dokumenterer diagrammet klokkeklart en uhyre forskel i militær-udgifterne, dels mellem NATO incl USA på den ene side og Rusland på den anden side på godt 13:1, dels mellem europæisk NATO (dvs uden USA) og Rusland på næsten 4:1.

Tallene er råber til himlen, men samtidig taler ”man” om truslen fra øst og om behovet for oprustning til 2 % af BNP. (for Danmark næsten en fordobling). Det hænger bare ikke sammen!

Men ét er at Danmark står foran forhandlinger om et nyt udvidet militærbudget. Noget andet er, at Folketinget har vedtaget en ”hensigtserklæring” af 2.6.2016 om køb af 27 nye F.35 kampfly. Prisen på flyet stadig stiger støt, og der er stadig tekniske problemer med flyet **, hvilket betyder at man endda køber katten i sækken.

Jeg vil selv mene, at der i en tid hvor USA undsiger klimasamarbejdet (Paris-aftalen), kun er så meget desto mere grund til IKKE at binde sig til USA politisk, men til at tage hensigtserklæringen om Køb af F35 fra 2.6.2016 op til revision.

Det er IKKE for sent! Købskontrakten er ikke underskrevet endnu!
Samtidig skæres der indenrigspolitisk.

Jeg vil på denne baggrund bede,om at du videresender dette brev til dine partilkolleger og bringer flykøb OG forsvarsbudget op som punkt på partiets næste relevante møde – evt. mhp at lægge flykøbet ud til en folkeafstemning.
Diagrammet og tallene taler for sig selv og er for alvorlige til blot at ignorere.
Med venlig hilsen

Dan Sørensen

 

* Nato’s oprustningsplan bygger på et forældet og tilfældigt 2-procents mål. Pol. 25.5.2017.

**http://www.pogo.org/straus/issues/weapons/2017/f35-continues-to-stumble.html

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

13 svar til “DET ER IKKE FOR SENT – STOP KØB AF NYE KAMPFLY” – Brev til Folketingets medlemmer

 1. Peter Hviid siger:

  Nej tak til kampfly

  Like

 2. Claus-Erik Hamle siger:

  Værre er det, at USA opstiller 648 missiler i Polen og Rumænien samt på 32 skibe i Middelhavet – European Phased Adaptive Approach – “for at forsvare os mod Iran” ! Altså mod noget Iran ikke har og ifølge http://www.antiwar.com og Ray McGovern, Veteran Intelligence Officials For Sanity heller ikke arbejder på at få! Missilingeniør Bob Aldridge-www.plrc.org “Whether they are on ships or land, they are still a necessary component for an unanswerable first strike.” Robert C. Aldridge: The Counterforce Syndrome, First Strike! The Pentagon´s Strategy For Nuclear War, fås også på tysk, fransk og dansk, Førsteslag! Pentagons Strategi For Atomkrig, oversat og udgivet af mig, fås fra Aarhus Kommunebibliotek, Statsbiblioteket, Det Kgl. Bibliotek) og Nuclear Empire, kap. 9 om anti-ubådskrigsførelse. GPS blev jo lavet for at Minuteman-3 og Trident-2 kan ramme missilsiloer nøjagtigt. Ubådene kan US Navy forlængst spore og udslette samtidigt ifølge missilingeniør Bob Aldridge. Afvæbnende Førsteslagsevne ! “Kun” til Blackmail ?

  Like

 3. Claus-Erik Hamle siger:

  Og ifølge Professor Paul Rogers er sprænghovederne på Minuteman-3 og Trident-2 lavet til at minimere Atomvintereffekten, hvis de bruges mod missilsiloer. Problemet er mere, at missilerne i Østeuropa giver Rusland 2 min til at reagere, og så kan de jo reagere forkert ! Selvmord pga de aggressive idioter i Pentagon/NATO ???

  Like

 4. Jesper Thorup siger:

  Kære politiker ❤ .Den gamle politiker tænker på verden i frygt. Den nye politiker føler sin verden i medfølelse ….i sidste ende skaber ethvert menneske sin egen verden ❤

  Like

 5. Claus-Erik Hamle siger:

  I 50 år-eller mere- har USA arbejdet på at opnå Afvæbnende Førsteslagsevne. Derfor Trident-1 i 1970 forbundet til NAVSTAR (nu GPS). Det giver jo ikke mening at ramme tomme missilsiloer hurtigt og præcist, vel ? Så må det være fordi idioterne i Pentagon tænker på at slå først. Disarming First Strike Capability. Det skal understreges, at US Navy forlængst kan spore og udslette alle fjendtlige ubåde samtidigt ifølge missilingeniør Bob Aldridge-www.plrc.org Om de 648 misiler i Polen, Rumænien og på 32 skibe (4 nu stationeret i Cadiz): “Whether they are on ships or land, they are still a necessary component for an unanswerable first strike.” Campaign For Nuclear Disarmament´s Informationchef David Guinness sagde: Don´t worry, it´s only for Blackmail ! But anyway ! Det er da næsten lige så vanvittigt at ville afpresse russerne i en krise. USA bruger 12 gange mere end Rusland på militæret, så der er jo ikke det store behov for at NATO-landene smider flere penge ud til at forberede Selvmordet. USA bruger nu 1 Trillion Dollars mere på A-våben, fly, osv. De har ikke noget ønske om at leve i fred med Rusland, og de er altså ligeglade med Europa, hvis de tror, at de selv kan overleve.

  Like

 6. Claus-Erik Hamle siger:

  I øvrigt brugte USAs State Department 5 milliarder Dollars på at organisere kup i Ukraine og vælte en demokratisk valgt regering ifølge http://www.antiwar.com og Ray McGovern, Veteran Intelligence Officials For Sanity. Hvad bilder de sig ind ? Yanks, go home!

  Like

 7. Flemming siger:

  ‘NEJ TAK’ til kampfly!
  Brug pengene på vores fattige børn, de ældre og de syge. ❤️

  Like

  • Claus-Erik Hamle siger:

   Ja, de fleste penge bruges faktisk på våben. I FN vedtog 120 lande forbud mod A-våben, Holland stemte imod ! Og A-våben magterne deltog ikke. Jeg fik 10 års karantæne på politikens debatside, men andre kan vel brokke sig over missilerne i Polen og Rumænien “for at forsvare os mod Iran”.

   Like

  • Claus-Erik Hamle siger:

   Hvem vil demonstrere på torvet mod USAs 648 missiler i Polen/Rumænien og på 32 skibe i Middelhavet “for at forsvare os mod Iran”. Chefubådsmissilingeniør Bob Aldridge-www.plrc.org-“Whether they are on ships or land, they are still a necessary component for an unanswerable first strike.”Rusland har så ikke anden mulighed end Affyring På Varsel, eller Launch On Warning, som de siger i United Bluff.

   Like

 8. Claus-Erik Hamle siger:

  4 min efter at USAs præsident giver ordren, skal et atommissil være på vej. Med missilerne i Østeuropa tvinger de Rusland til at lade computerne afgøre det, de har 2 min til at reagere. USAs missiler i Østeuropa er jo SELVMORDSMISSILER. Derfor sagde General Harbottle de vise ord til mig: “They are bloody fools in the Pentagon”.

  Like

 9. Claus-Erik Hamle siger:

  Hvorfor er Anders Fogh Rasmussen ikke arresteret og sendt til Haag ? Han er jo krigsforbryder.

  Like

 10. Claus-Erik Hamle siger:

  Hvis man vil være soldat i Afghanistan, skal man inden afrejse i en obligatorisk idiot-prøve hos en psykolog. De burde kunne spærres inde for at være vanvittigt krigsliderlige idioter.

  Like

 11. Claus-Erik Hamle siger:

  Vi må ikke glemme, at Irak-soldaterne er en bande krigsforbrydere, der ligesom Anders-Fogh Rasmussen, Blair og Bush bare ikke er arresteret og straffet endnu.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s