KØB AF NYE KAMPFLY BYGGER PÅ FUP OG FIDUSER – STOP HELE SKANDALEN NU!


Planen om at købe nye kampfly bygger på bevidst falske forudsætninger – det man normalt kalder løgn. For at få købet igennem valgte politikerne bag forsvarsforliget at benytte sig af åbentlyst forkerte beregninger. Rigsrevisionens undersøgelse der nu er offentliggjort påviser de helt urealistiske beregninger sort på hvidt. Konklusion: Købet bliver langt dyrere og flyene vil ikke kunne yde det der er påstået. Skal der nu købes endnu flere fly?

Som kritikere har påpeget igen og igen: Selve købet af nye kampfly kan ikke holdes indenfor militærets budgetter, desuden kommer der en række ekstra udgifter, der slet ikke er indregnet – og endeligt er  antallet af flytimer flyene er påstået at kunne yde helt galt afmarcheret.

Statsrevisorerne offentliggjorde i dag d. 12. oktober deres rapport. De skriver bl.a.:

”Statsrevisorerne finder, at Forsvarsministeriets beslutningsgrundlag fra 2016 for køb af nye kampfly ikke er helt tilfredsstillende, idet en række usikkerheder og risici ikke er tilstrækkeligt beskrevet. Forsvarsministeriet har således undervurderet risikoen for, at Forsvaret ikke kan løse alle de opgaver med 27 F-35 kampfly, som er forudsat i beslutningsgrundlaget. Statsrevisorerne finder, at Forsvarsministeriet har en meget optimistisk vurdering af, hvor mange flyvetimer pr. kampfly man kan forudsætte. Danmark forudsætter således et gennemsnitligt antal flyvetimer pr. kampfly, som er højere end i fx Norge og Holland.”

Køb af nye kampfly har intet at gøre med at ‘forsvare Danmark’ eller sikre freden. De vil være garant for det helt modsatte og blive en del af hele oprustnings set-up’et, hvor NATO spækker Østersø-område til med angrebsvåben og lover at Danmark står klar til nye krige, hvor NATO ønsker at blande sig næste gang.

Flyene vil blive dyrt betalt af skattekroner der tages  fra velfærd.

Flyene bliver købt på et grundlag af løgn og bedrag – STOP købet af nye kampfly!

Se

Statsrevisorer og Rigsrevision: Risiko for at 27 fly er for lidt

 

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s