KRIGSPOLITIKERE – VI GLEMMER JER IKKE!

PRESSEMEDDELELSE 12. DECEMBER 2017

yngste deltagere i esbjerg_2I dag besluttede et flertal af folketingets politikere endegyldigt at gå videre med købet af F35 kampfly. Allerhelst havde de begravet beslutningen i forsvarsudvalgets mørke, som en ren ekspeditionssag.
Der er intet demokratisk ved denne beslutning, der er manipuleret igennem ved hjælp fortielser, løgne og trækken i trådene bag kulisserne fra første færd, da man besluttede at poste støttepenge i Lockheed Martins Joint Strike Fighter projekt.

I sidste time blev det officielt, at der med flyene fulgte et kæmpe støjproblem og nye udgifter, som regeringen havde kendt til i halvandet år, men skjult.

Prisen er enorm, men maxprisen er ukendt. Kampflyene anslås til minimum at koste 55 milliarder i deres levetid, men selv regeringens og kampflykontorets egne beregninger viser, at prisen mere sandsynligt kan ende på 100 milliarder. Tilhængerne vil afsætte minimum 2 milliarder årligt nu igennem 30 år. Og sikre at Danmark derudover er forpligtet til at betale alle ekstra milliardomkostninger.
Ikke mere snak om velfærd og vurdering af hvad milliarderne kunne bruges til! Krigskursen ønsker man skal ligge urørligt fast.

Rigsrevisionen har påvist, at den angivne kapacitet for flyvetimer er sat langt over målet. Vil antallet vokse yderligere? Prisen vil under alle omstændigheder.

Flyene er udtryk for danske politikeres vilje til at kaste Danmark ud i nye angrebskrige. F35 synes valgt for at tækkes NATO og USA – både hvad angår producent og formål. F35 er et fly der er bygget til at bære og bruge atomvåben – og vil udgøre en trussel mod freden og menneskehedens fremtid.

Købet af kampflyene der nu er blåstemplet er udtryk for en politik hvor krig og erobringspolitik har højeste prioritet. Befolkningen betaler med velfærd.

Landskampagnen Nej tak til nye kampfly vil fortsat have øjne og øre vendt mod følgerne af den katastrofale beslutning om køb af nye kampfly. Krigspolitikere – jeres kurs mod krig og ødelæggelse vil til stadighed blive antastet – af os og mange andre.

Landskampagnen Nej tak til nye kampfly

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s