INFERNALSK LARM OVER SKRYDSTRUP – F-35 DRÆBERMASKINER I LYTTETEST

Politikere – slå ørerne ud og lyt: Vi har ingen brug for kampfly!

895 boliger vil blive udsat for støj over grænseværdierne, når F-35 kampfly indtager Danmark og Fighter Wing Skrydstrup i 2023. D. 22. maj forsøgte Flyvevåbnet at berolige beboerne i området med en testflyvning i ‘søndagsudgave’ tilsat gratis pølser og sodavand. Nej tak til nye kampfly var med på en lytter.

Den dybe, brummende støj fra F-35 flyene gik lige i krop og ører og var afgjort yderst ubehagelig, men beboere fra området kunne fortælle, at flyvningen i dag trods alt måtte gå under betegnelsen ’søndagsflyvning’. Tempo og drejningsmanøvrer vil være af en helt anderledes karakter, når de virkelige flyvninger sætter ind. Allerede de nuværende F-16 fly er en plage for naboer til flyvestationen og de nærliggende børnehaver, og F-35 anslås at afgive det dobbelte støjniveau.

Især vil flyvning under ’afvisningsberedskab’ fungere langt mere voldsomt end dagens testflyvning. Denne type flyvning byder på et endnu højere støjniveau, og er beregnet til at øge antallet af boliger der rammes af støj over grænseværdien fra 618 til 895. Men da disse flyvninger betragtes som undtagelser regnes de ikke med når de berørte husstande gøres op.

En af de beboere vi snakkede med under lytningen kunne fortælle, at efter at Danmark blev aktiv krigsførende i Afghanistan og Irak tog aktiviteten på flyvestationen voldsomt til, og der er tale om aggressive ’drengerøvs’ flyvninger i området. Beboerne er stærkt opdelte i dem indenfor og udenfor hegnet – for og imod flyvestationens eksistens. Som en tidligere beboer, der havde set sig nødsaget til at flytte pga støjen sagde – skidt med de arbejdspladser flyvestationen skaber, pengene til militæret kunne gå til andre arbejdspladser i stedet – og til børnehaver og anden velfærd.

Store ører og løbeseddel gav en del lytning og snak i løbet af dagen

På testdagen lyttede de fleste berørte beboere fra deres hjem for at få et indtryk af støjniveauet, mens det i højere grad var folk lidt længere fra flyvestationen, der samledes ved hegnet.

f3534F-35 – for første gang i dansk luftrum

Beboerne i området står uden nogen forklaring eller lovning på støjisolering eller kompensation. Målinger i en af haverne i området viste 110 decibel. Her kunne beboerne melde, at F-35 tydeligvis larmede mere end F-16, at det var en lyd der gik dybt ind i kroppen, og de følte sig meget i tvivl om de ville kunne leve med larmen og overhovedet kunne blive boende. (Avisen Danmark).

Vi går ikke ind for “Ikke se – ikke høre – ikke tale”

 

 

Se også

HØR EFTER HVAD VI SIGER: NEJ TAK TIL NYE KAMPFLY
Til lyttetest i Skrydstrup

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s