Skrydstrup Flyvestation ombygges til F-35 – en NATO-base i Danmark


Anlægsloven for udbygning af Flyvestation Skrydstrup til F-35 kampfly er vedtaget i Folketinget og arbejdet sat i gang d. 15. juni. Og i 2021 går NATO egenhændigt ind og udbygger Skrydstrup til også at kunne modtage tunge fly, der skal bruges til at tanke F-35 i luften. Vi skal ikke have illusioner om  at flyene administreres af Danmark, eller at de bliver anskaffet for at forsvare landet mod angreb. Skrydstrup er en NATO-base og flyene en integreret del af USA’s og NATO’s aggressive krigsmaskine og styres derfra. De er blot betalt af danske skatteydere.

Det første spadestik til det 40.000 m2 store bygningskompleks blev taget mandag med lovord om fred og sikkerhed, og reklame for projektet, der ifølge forsvarsminister Trine Bramsen vil skabe masser af lokale jobs. Job i byggeriet plejer dog sædvanligvis at blive udliciteret til firmaer med underbetalte østarbejdere, så det er nok begrænset – og under alle omstændigheder er det et røgslør over kampflyenes formål.

”Et hangarskib på land”, som militærfolk har benævnt flyvestationen, til kampflyene, hvor de første ankommer til Skrydstrup i 2023. Prisen på anlægget er fra 2017 og frem til i dag røget i vejret fra 650 mill. kr. til 1,1 mia. kr. Og prisen på kampflyene i deres levetid vil være endnu mere uberegnelig. Den angives i øjeblikket til at være 56,4 mia. kr. i flyenes levetid.

At også NATO går ind og starter anlægsarbejde på flyvestationen kommer bag på både beboerne i området og politikere udenfor regeringen. Disse oplysninger kom først frem kort tid før det danske anlægsarbejde skulle i gang – ingen af partiernes forsvarsordførere har angiveligt været orienteret.

Forsvarskommandoen oplyser, at der allerede er taget højde for eventuel mere ‘potentiel støj fra tankfly’ i de støjberegninger, som er grundlaget for den støjkompensation der bliver givet til beboerne, så de har længe kendt til planerne, men blot holdt mund om denne del af projektet.

Den del af flyvestationen, der er igangsat af NATO er finansieret af Natos Security Investment Programme, mens Danmark skal afholde udgifterne til daglig vedligeholdelse.

En NATO-base mod Rusland

– Danmark ligger super hensigtsmæssigt. Man er tilbagetrukket fra Østersøen, men stadig tæt nok på operationsområdet, udtaler forsvarsanalytiker Hans Peter Michaelsen.
Således kan Skrydstrup flyvestation betragtes som en del NATOs fremskudte tilstedeværelse i Baltikum – et element i Danmarks, USA’s og NATO’s krigsforberedende politik.

Støt borgerforslaget
Annulering af ordre på 27 nye kampfly

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Et svar til Skrydstrup Flyvestation ombygges til F-35 – en NATO-base i Danmark

  1. Pingback: USA stiller skærpede krav til byggeri af F-35 militærbasen i Skrydstrup | Nej tak til nye kampfly!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s