USA STILLER SKÆRPEDE KRAV TIL BYGGERI AF F-35 MILITÆRBASEN I SKRYDSTRUP

F-35

Det står stadig mere klart, at Danmarks nye kampfly er amerikanske, ikke kun før de blev købt, men også efter. De står under direkte kommando af USA/NATO og USA stiller skærpede og hemmelige krav til ombygningen af Flyvestation Skrydstrup – nu Fighter Wing Skrydstrup.

Det er USA der sætter kravene for sikkerheden og byggeriet, og Danmark der betaler. Den seneste skærpelse af kravene står i en regning på 50 millioner kr. Hvad kravene går ud på vides ikke, de er ’naturligvis’ top hemmelige. Den samlede pris for sikkerheden er også en hemmelighed.

– Omkostningerne til sikkerhedsforanstaltninger kan ikke oplyses, idet dette ligeledes vil afsløre sikringsforanstaltningernes kapacitet og omfang, skriver Forsvarsministeriet.

Det lyder som det rene vrøvl. Det drejer sig nærmere om at gå under radaren og undgå opmærksomhed på at det ekstremt dyre flyindkøb og at modstanden forstærkes.

Senest gik NATO i juni ind og krævede udbygning til at rumme de fly, der skal tanke F35 i luften.

Fra ’blød nabo’ til NATO-base

Agnes Rosenlund, formand for Flyvestation Skrydstrups Naboer udtalte tidligere til DR:

– Flyvestationen har været en blød ‘nabo’ hidtil. Med motionsløb bag hegnet og mine børn har sågar spillet håndbold i hallen. Det er helt sikkert slut nu. Der tror jeg vi kommer til at opleve, at der i højere grad bliver tale om en militærbase i amerikansk forstand.

Flybasen i Skrydstrup vil få en central placering i NATO’s strategi og generelle oprustning – den kan bive en vigtig brik for F-35 flyenes deltagelse i en kommende angrebsskrig. Under NATO’s og USA’s kommando.

Se
Amerikanske krav fordyrer dansk F-35-base
DR 21. juli 2020

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s