Om

NEJ TAK TIL NYE KAMPFLY er en fælles kampagne for alle grupper, organisationer og enkeltpersoner, der mener at Danmark skal stoppe købet af kampfly og i stedet vælge at sætte freden på dagsordenen, stoppe dansk krigsdeltagelse og bruge milliarderne på velfærd, fredsskabelse og nyttige arbejdspladser.

Vi har sendt følgende brev ud til en række grupper og organisationer. Spred gerne ideen og send det videre. Findes i pdf her Brev til organisationer

Kære fredsvenner

Vi skriver til jer for at opfordre jer til at gå med i den fælles kampagne:

NEJ TAK TIL NYE KAMPFLY!

Det danske samfund står overfor en stor beslutning.
Skal der købes nye kampfly for et tocifret milliardbeløb?

Et flertal i Folketinget siger ja og stiler mod en beslutning vedrørende typen af fly i sommeren 2015.

Men vi er rigtig mange, der tager afstand fra Danmarks krigspolitik og anskaffelsen af nye angrebsvåben og mener at vores samfund bør prioritere velfærd og fred over død og ødelæggelse. Derfor denne kampagne.

Kampagnen er åben for alle, der ikke ønsker køb af nye kampfly – grupper, organisationer og enkeltpersoner.

Idéen i kampagnen er, at samle alle der er skeptiske overfor at binde Danmark til en fortsat milliardinvestering, der ikke alene er en enkeltinvestering på omkring 30 milliarder, men vil binde os i en længere årrække med en kæmpe økonomisk byrde og fastholde Danmark som deltager i angrebskrige langt ud i fremtiden.

Det står i grel modsætning til, at alt hvad der hedder velfærd barberes og beskæres i disse år.

Hvad består kampagnen af?

– en hjemmeside

– en facebookside

– en underskriftsindsamling 
Underskriftsindsamlingen vil både foregå på nettet og på papirlister (printes ud fra hjemmesiden)

– alle kampagnematerialerne ligger på hjemmesiden og kan bruges frit

– I er også velkomne til at lave egne tekster som en del af kampagnen

Se hjemmesiden for flere oplysninger.

Deltagelse i kampagnen

Vi håber I vil tilslutte jer Nej tak til flere kampfly. En del grupper/organisationer er allerede med. Se hvilke på hjemmesiden under fanen Tilsluttede grupper

Skriv til os, hvis I vil støtte kampagnen og/eller være aktiv i den. Vi sætter jeres navn på deltagerlisten og et link til jeres hjemmeside eller facebookside, hvis I har en.

Når I planlægger aktiviteter vil vi opfordre jer til at give os besked, så de kan annonceres og meget gerne også fortælle om erfaringerne efterfølgende.

Hver gruppe eller organisation har mulighed for at have deres egen side på hjemmesiden.

Send gerne gode links, billeder mm. Både hjemmeside og facebook er naturligvis åben for debat.

Skriv til os på vores kontaktmail eller ring. Brug mailen til at sende materiale til hjemmeside og facebook.

Lad os gøre modstanden mod køb af nye kampfly synlig over hele landet , få en debat i gang og få stoppet flykøbet.

Se mere i indlægget Nej tak til nye kampfly!


nej til krigsfly_fredsfestival_2014 

http://www.nejtaktilnyekampfly.wordpress.com

 

3 svar til Om

 1. Frederik Andersen siger:

  Det er et meget positivt budskab I har omend en smule naivt.

  Mens mange danskere eksempelvis var samlet og fejrede demokratiet til folkemøde på Bornholm sommeren 2014 øvede russiske kampfly strategiske angreb på øen. Hele Danmarks politiske top var samlet – læs eventuelt mere her: http://www.dr.dk/nyheder/indland/rusland-oevede-luftangreb-mod-bornholm

  Vi kan som indbyggere i et lille land ikke gøre meget alene men bidrager vi til et større fællesskab vil det yde os beskyttelse; jeg taler naturligvis om NATO og vores fly er nu så gamle at de må udskiftes. Er det en kvalm, indspist proces? Ja. Kan pengene bruges bedre? Helt givet, velfærd er et godt bud. Kan man diskutere om vi skal bruge vores fly aktivt i bombninger af eksempelvis Libyen med mere? Afgjort.

  Jeres tanke er smukt, en aktiv indsats for fred. Desværre er det en nødvendighed med nye fly for at vi også kan yde et bidrag til andres beskyttelse og således selv gemme os bag det store, fælles skjold. Man må yde for at kunne nyde.

  Like

  • Nej tak til nye kampfly siger:

   Tak for dit indlæg. Men det er nu ikke naivt at sige nej til kampfly. Har brugen af kampfly nogensinde skabt fred? Det er svært at få øje på. Se bare på Libyen og Irak. Landene er bombet sønder og sammen og resultatet har været kaos, lande i opløsning, flygtninge og helt nye betingelser for terrorgrupper.

   Like

 2. Jørgen Mikkelsen siger:

  Det må være folk der ikke kender sin Danmarkshistorie der så hovedløst har startet denne underskriftsindsamling. At leve i et frit land er ikke en selvfølge eller noget der falder ned fra himlen. Det koster et kontingent nøjagtig som en anden forsikring. Betaler du ikke er du ikke forsikret og vil leve livet farligt og kunne være mål for skruppelløse diktatorer.
  Bliver det alvor en dag og der bliver luftkamp er det dem der har de bedste fly der vinder. Det er derfor vi skal have F35, fordi de er det bedste man kan få.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s