HELT I LOMMEN PÅ USA – DANMARK ER HVERKEN EJER AF RESERVEDELE ELLER UDSTYR TIL F35

Lockheed Martin

Flere og flere detaljer tydeliggør, hvordan valget af F35 kampfly binder Danmark helt tæt til USA og NATO og deres militære planer. Herunder naturligvis også fremtidige krige.

Alt omkring flyet er fra starten lagt til rette som et NATO-projekt produceret af amerikanske Lockheed Martin, hvor ’partnerlande’ fra starten har bidraget økonomisk til udviklingen af flyet, Danmark fra 1997. De enkelte landes kampfly kan betragtes som én samlet flåde.

Det fremgår af det aktstykke som er baggrunden for købet, at dele af flyene rent faktisk vil være amerikansk ejendom, selvom de naturligvis betales af danskerne. Her står:

”Ejerskabet af reservedelene i ovennævnte globale reservedelslager er formelt amerikansk. Tilsvarende vil ejerskabet af store dele af udstyret til F-35, som indkøbes via fælles materielpuljer med de andre partnerlande, formelt være amerikansk”.

Større reparationer af flyene vil ske hos Lockheed Martins underleverandør i Italien.

Prisen på både reservedele og reparationer styres af Lockheed Martin, Danmark vil være bundet til at betale.

Et antal fly vil være stationeret i USA, fem for Danmarks vedkommende. Angiveligt pga uddannelsen af piloterne, som ligger 100 % under amerikansk militær.

Vi kan ikke være i tvivl om, at også brugen vil blive tilvarende styret fra USA.

F35 er bygget til offensiv krigsførelse, herunder spionage. Piloten har mulighed for at slå stealth-funktionen til. Som en norsk pilot siger om  rekognosceringsopgaver med F35 i Ekstra Bladets video (se link nederst i artiklen):

”Man kan vælge om man vil tilkendegive at man er der”.

Alt er lagt til rette for Danmarks udenrigspolitik som en simpel underafdeling af USA’s. Som land bliver vi gjort til en brik i en farlig krigsførelse, der kan ende med atomkrig.
Modstanden mod F35 er således også en kamp for en selvstændig dansk udenrigspolitik udenfor stormagtsalliancer.

Se

Forsvarsministeriets aktstykke nr 31
Folketingstidende

Dansk forsvar afhængigt af USA: Amerikanerne ejer F-35-reservedele
Ekstra Bladet 18. december 2018

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar